© Copyright 2021 THE BOATSHED - All Rights Reserved

Onze lokale favorieten

Wandelen & Fietsen

Het Groenendaalse bos ligt op 3 minuten lopen. In het bos ligt ook Restaurant Groenendaal met een groot terras waar het ‘s zomers heerlijk lunchen, dineren of borrelen is. Momenteel is de bosbar geopend met heerlijke lekkernijen, “koffie to go” of een wijntje, https://www.landgoedgroenendaal.nl/.

Buitenplaats Leyduin, op 15 minuten fietsen, prachtige omgeving voor een heerlijke wandeling, https://www.landschapnoordholland.nl/natuurgebieden/buitenplaats-leyduin.

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een duingebied tussen Zandvoort en de Langevelderslag, zie http://awd.waternet.nl/. Een aanrader is een bezoek aan Boshut ‘t Panneland https://t-panneland.nl/. 't Panneland is al jaren een van de geliefde plekken aan de rand van de duinen. De locatie is absoluut uniek en de sfeer bijzonder. Wat is er prettiger dan na een flinke wandeling in de Amsterdamse waterleidingduinen, een 3600 ha groot natuurgebied, een glas Leffe te drinken bij de open haard?

Het strand van Bloemendaal, Zandvoort en Noordwijk liggen op een steenworp afstand en bieden een overvloed aan vrij strand en leuke strandtenten, van basic tot hip & trendy. Het hele jaar door is het heerlijk wandelen aan de kustlijn of in de duinen. Zeker ’s zomers is het aan te raden de fiets te pakken om van het strand en de zee te genieten.

Maar vergeet ook niet Langevelderslag waar je een nog heerlijk ongerept vrij strand vindt met aan de duinrand Restaurant Nederzandt dat het gehele jaar door geopend is, https://nederzandt.nl/ Van hier is een wandeling naar Noordwijk een echte aanrader!

Heemstede zelf heeft een heel gezellig centrum. De Binnenweg is een winkelstraat met allure. Je wandelt hier in 20 minuten naar toe of pak de fiets. Je vindt er een goede variatie van leuke en ”lekkere” winkels, terrasjes, kroegen en restaurants.  

U kunt naar Haarlem om te shoppen, diverse musea te bezoeken of een stadsrondleiding te doen naar de vele Hofjes verborgen in het centrum van deze heerlijke stad.
Maar vergeet ook Vogelenzang, De Zilk en Lisse niet waar het tijdens het bloembollen seizoen, van half maart tot begin mei prachtig fietsen is, zie https://bollenstreek.nl/.

De bossen en duinen van Aerdenhout, Bentveld en Bloemendaal nodigen ook uit om er een heerlijke fietsdag van te maken. Wie kent Kraantje Lek en de Holle Boom niet?

Voor de fanatieke fietser ligt ook Amsterdam binnen handbereik, op 25 km.

Trein

Het station Heemstede/Aerdenhout ligt op 15 minuten fietsen van The Boatshed.

De bus vanaf het station, die ook stopt aan het eind van de straat doet er dezelfde tijd over. Of je parkeert de auto voor
€ 5,- per dag bij het station.

Hoe lang duurt het met de trein naar?
- Amsterdam CS: 22 minuten
- Leiden CS: 14 minuten
- Den Haag CS: 29 - 41 minuten 

Eten

Enkele van onze favoriete lokale adressen om eten te bestellen/halen zolang alle restaurants gesloten zijn op een rijtje:

De Pasta Box in Heemstede: http://www.depastabox.nl/
- haal overdag heerlijke gerechtjes die je 's avonds in je huisje in de magnetron opwarmt, zo lekker!!

Toko Vonn, https://www.tokovonn.nl/prijslijst/
- Alleen afhalen, geen bezorging.

De Vogelensangh, https://www.devogelensangh.nl 
- heerlijke specialiteiten, een volledige menukaart waarvan je kunt bestellen.

Bon Vivant Bennebroek, https://bonvivantbennebroek.nl 
- heerlijke specialiteiten, een volledige menukaart waarvan je kunt bestellen. 

Beauty en Massages

Of het nu gaat om een Moeder-dochter-, vriendinnen- of echtparenuitje. Met wie je ook een paar dagen op pad gaat, een massage of een schoonheidsbehandeling is altijd een aanrader. In Heemstede er is keuze uit een aantal mooie salons:

-Rituals Urban Spa,
Binnenweg 130, 2101 JP Heemstede.
https://www.rituals.com/nl-nl/urban-spas.html
Een heerlijke salon die achter de winkel in het centrum is gevestigd. Een uitgebreid scala van schoonheid behandelingen en massages wordt er aangeboden. Vooraf reserveren is gewenst

-Richmond Skin Clinic,
Binnenweg 139, 2101 JE Heemstede.
https://www.richmondskinclinic.nl. 
Mooie beauty salon met een uitgebreide lijst van behandelingen. Vooraf reserveren.

-Blitz Wellness & Skincare,
Raadhuisstraat 19-21, 2101 HC Heemstede.
https://www.blitzwellness.nl/
Prachtige salon aan het begin van het dorp. Zowel beauty, massage als zonnen en floaten wordt in deze salon aangeboden. Een lange lijst van behandelingen is te vinden op de website, vooraf reserveren.  

Contact

info@boatshedheemstede.nl

Volg ons 

SOCIAL MEDIA KANALEN

Onze nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR NIEUWS OVER THE BOATSHED